Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Орешарски: Уважавам протестите, но имам програма, която да изпълнявам

21 декември 2013, 12:00 часа • 19124 прочитания

Протестите са израз, че след последните четири години обществото се освобождава от страха си и започва да усеща своята отговорност. Това каза в предаването „Годината” на Дарик радио премиерът Пламен Орешарски.

Орешарски побърза да уточни, че уважава протестите, дори тези срещу себе си, но само когато тези протести са са формулирани искания. Самото отрицание заради отрицанието някак си буди повече недоумение.

Премиерът отговори и на въпроса кои са по-сериозните въпроси от „Кой” – самият Орешарски твърди, че има такива. Според него по-сериозните въпроси са свързани за начина на управление в последните четири години и за някои от тези хора т.е. от предишните управляващи, които сега морализаторстват, след като се провалиха във всички аспекти на политиките.

Орешарски не даде твърд отговор дали ще подаде оставка, ако БСП и ДПС не спечелят изборите за Европейски парламент през май догодина. Според него „това било партиен въпрос”. Орешарски изтъкна, че има програма за изпълнение и ще я изпълнява, докато е възможно. А социалната политика на правителството не е обвързана с протестите – това е икономическата философия на кабинета, обясни премиерът.

Той каза още, че ако се види положението в Европа, България далеч не е с кабинета с най-малка обществена подкрепа. Депресията в Европа продължи по-дълго, отколкото в останалите части на света. Това създава и обществени напрежения вътре в отделните страни, смята министър-председателят.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес