Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Опорка на Путин": Министър отговори на президента за изпращането на български войници в Украйна

03 юни 2024, 14:28 часа • 7420 прочитания

Агресорът Русия, която изпраща синовете на своя народ да мрат в Украйна, за да завладява територия и да обогатява олигарсите, излиза борец за мир. А ние, които правим всичко възможно да спрем войната, да помогнем на украинския народ, излизаме войнолюбци. Това е опорката на Владимир Путин.

Така служебният министър на отбраната Атанас Запрянов коментира пред "24 часа" думите на президента Румен Радев, че България ще изпраща войници в Украйна. Още: "Ролята на един лидер не е да стреля с оръдие": Тодор Тагарев пред Actualno за детските пистолетчета на президента (ВИДЕО)

"Путиновата опорка е базирана на много прост елемент. В света няма нормален човек, който да обича войната и да иска война. Подкокоросвайки и лъжейки, той плаши нашите граждани, че ние ще нападнем Русия", казва министърът и допълва:

"Нашите правителства са подвластни на демократичния контрол на избирателите. В Русия няма проблем с войната, защото няма демократична система, никой не може да протестира. Нашите правителства за загрижени първо за благоденствието на хората и за сигурността им, а не да ги вкарваме във война и да ги пращаме да умират."

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес