Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

23 април 2024, 15:33 часа • 2504 прочитания

Обвинените в контрабанда са били в Агенция "Митници", както и в Министерство на финансите при Асен Василев. Това се посочва в отговорите на двете ведомства до временната комисия за "Митниците", които представи пред колегите си Тошко Йорданов. 

Стефан Димитров е ходил няколко пъти в централно управление на "Митниците" при Петя Банкова още, когато тя е била заместник-директор, а Марин Димитров - веднъж. ОЩЕ: Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Съгласно обяснение на охраната в Министерство на финансите лицата Марин Стефанов Димитров и Стефан Маринов Димитров са посещавали министерството два пъти в края на 2023 г., като се преминавали от входа на министерството от ул. "Славянска", съпровождани от Лъчезар Ставрев, експерт от политическия кабинет на министъра. 

За Никола Николов - Паскал няма данни да е посещавал нито Министерство на финансите, нито Агенция "Митници". 

Сигнали за подкупи

Инспекторатът към Агенция "Митници" е отговорил на писмените въпроси на депутатите, че не са постъпвали  сигнали срещу служители на агенцията.

Тошко Йорданов обърна внимание, че в официалните документи няма информация за сигнали или ноти, в които да се твърди, че са искани подкупи на австрийски превозвачи на "Капитан Андреево". "По-надопу допълват, че на 20 март 2024 г. на интернет страницата на Агенция "Митници" е публикувана информация за медиите, че 20 митнически служители са временно отстранени от работа заради сигнали за искани подкупи след информация от австрийските власти", каза още Тошко Йорданов. 

Той уточни, че съдържанието е пуснато и публикувано до медитие по искане на Министерство на финансите с текст, формулиран, редактиран и съгласуван от Лидия Колева, пиар на Асен Василева, както и с Петя Банкова. ОЩЕ: Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес