Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НС направи рокади в постоянните комисии заради промените в ДПС

20 януари 2016, 10:47 часа • 2612 прочитания

НС направи промени в постоянните комисии във връзка с промените в ПГ на ДПС.

В Комисията по земеделието и храните на мястото на народния представител Венцислав Каймаканов като член на комисията бе избран депутатът от ДПС Дурхан Мустафа.

В Комисията по вероизповеданието и правата на човека бяха освободени депутатите Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш, а на тяхно място бяха избрани за членове народните представители от ПГ на ДПС Александър Методиев и Джейхан Ибрямов.

Като член на Комисията по транспорт, информационните технологии и съобщенията беше освободен депутатът Айдоан Али, а на негово място избран Рушен Риза.

НС освободи като заместник-председател на Комисията по образованието и науката Марияна Георгиева – Бенчева и като член Лютви Местан. На тяхно място бяха избрани Бюнамин Хасан за заместник-председател и Петър Чобанов за член на комисията.

В Комисията по външна политика беше освободен Айдоан Али, а на негово място избрана Салиха Емин за член, а в Комисита по енергетиката бе освободен Венцислав Каймаканов. Депутатите избраха на негово място Митхат Метин.

В Комисията по околната среда и водите се освободи Дурхан Мустафа, а за член на комисията бе избрана Невин Хасан.

Бе направена и промяна в Комисията за наблюденията на дейността на КЕВР, като се освободиха Митхат Метин и Джейхан Ибрямов.

Освободена бе Марияна Георгиева като член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, Рушен Риза като член на Комисията по политиките за българите в чужбина.

От Комисията по културата и медиите – Селиха Емин, от Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите – Невин Хасан, а от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове – Петър Чобанов.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес