Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова видя възможност за правителство с втория или третия мандат

14 декември 2022, 11:00 часа
Реклама

Парламентарната група на БСП също отказа подкрепа за правителството на Николай Габровски. Позицията на левицата беше повторена от председателя на партията Корнелия Нинова, която обяви, че ще продължат борбата с модела на "паралелната държава", започнат, по думите ѝ, от ГЕРБ.

"Имаме две задачи и две възможности - да продължи борбата с паралелната държава, както и страната да бъде преведена през кризите", коментира Нинова.  Тя видя възможност за подкрепа на кабинет, съставен с втория или третия мандат.

"Даваме си сметка колко голяма е отговорността да се състави редовно правителство, за да бъдем равноправни граждани на Европа и да започнем да решаваме проблемите на хората", каза Корнелия Нинова.

Тя заяви, че това може да се направи само чрез победа над паралелната държавата и да се преведе България през кризите. Според Нинова този шанс може да се реализира само през втория и третия мандат.

Тома Биков ѝ отговори, че ако някой после поиска подкрепата на ГЕРБ за следващите мандати, трябва да го направи публично с много тежки и сложни аргументи.

Следете на живо най-важното от дебатите за кабинета "Габровски" тук.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес