Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова си изпросила наказанието: Иван Иванов я обвини, че не иска да пусне БСП на изборите

03 септември 2024, 08:13 часа • 598 прочитания

"Корнелия Нинова излезе и каза: Накажете ме, изхвърлете ме от партията, защото няма да ви пусна на избори. Това бяха нейните действия, които демонстрираше", каза заместник-председателят на парламентарната група на БСП за България" Иван Иванов в сутрешния блок на БНТ.

Той подчерта, че тя вече не е член на партията и няма как да бъде нейн председател. 

Нинова сама е пожелала да бъде изключена

"Г-жа Нинова поиска да бъде изключена от партията. Г-жа Нинова съвсем демонстративно отказа да изпълни решение на Националния съвет пред членовете на Националния съвет и това предположи и крайният резултат", каза Иванов. 

Заместник-председателят на групата на БСП в парламента уточни, че не е имал желание някой да бъде изключен, но Нинова съвсем демонстративно е отказала да изпълни решението, с което е била задължена да даде пълномощно на Зафиров.

"БСП никога не е влизала в такива юридически казуси. Никога никой бивш председател не си е позволявал до този момент да спира собствената си партия", коментира Иванов. Той обаче увери, че от едно правно нищо, няма как да се получават блага. ОЩЕ: Г-жа Нинова поиска да бъде изключена от партията. Как така, вие я изключихте?

"Юристите на "Позитано" са предпирели всички действия този казус да стигне до своя край. Няма как едно лице, кото е пожелало да напусне партията и съответно е удовлетворено неговото желание, да продължава да ръководи. Със същия успех може Корнелия Нинова да иска да впишат Иван Костов за председател на партията", заяви Иванов. 

БСП ще има една листа - другото е криминален сюжет

Иван Иванов се обърна към социалистите и симпатизантите на БСП, като ги успокои, че партията ще има една листа и тя ще бъде гласувана от Националния съвет на партията.

"Всичко друго е криминален сюжет", подчерта Иванов. 

В контекста на лявото обединение Иванов добави, че в коалиционното споразумение е написано, че всички тези листи ще бъдат одобрени от Националния съвет на партията, тъй като тя е водеща сила в това обединение. 

Той увери, че лявото обединение не се отлага, а в момента се финализират документи.  "Изненада ще е името на лявото обединение", каза той и добави, че в него ще влязат миминум 20 партии. ОЩЕ: Кой и как ще регистрира БСП за изборите и кой ще реди листите: Говори Драгомир Стойнев

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес