Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова говори за Кирил Петков и Румен Радев

30 юни 2022, 08:55 часа • 1544 прочитания

Снощи Кирил Петков поиска среща с парламентарната група на БСП. Не зная за какво. Днес ще имаме. Предстои ни някакъв разговор. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия.

Припомняме, че в сряда (29 юни) тя обяви, че спира преговорите между ПП и БСП за правителство след изгонването на 70 руски дипломати.

"Ние не прекрачихме нито една от червените линии. Ако решението за Македония беше взето в парламента преди правителството да е свалено с вто на недоверие и да е в оставка, ние щяхме да ги напуснем. Категорично. И в парламента не подкрепихме това решение, и в Министерски съвет гласувахме така", каза тя по темата с ветото над Северна Македония. 

Тя беше категорична, че не може да се промени европейски път на България и не е разумно. "България е член на ЕС. Ако някой мисли в посока да излизаме от ЕС това е абсослютно наразумно", каза Нинова.

"Ако се стигне да се ходи на избори и не можем да се справим сега със създаването на нова правителство, ще си отидем на избори и ще видим какво ще каже народа", каза тя.

Попитана кой е приемливия вариант за тях за премиер, например Никола Минчев или Андрей Гюров, Нинова каза, че ще видят кого ще предложат и тогава ще го обсъдят в групата. 

Попитана докъде ще стигнат с президента и дали ще се стигне до ръкопашен бой, тя заяви, че в никакъв случай. "Никога БСП първи не са нападали президента и не го е критикувал. Нашите отношения са обективни. Когато е прав - винаги сме го подкрепяли", каза още Нинова и добави, че когато не е прав - те не могат да мълчат.

"Но да кажеш, че няма социална политика не е обективно. Е как да не излезеш и да не критикуваш", изтъкна тя. 

"Г-н Радев и г-н Борисов в последните месеци говорят еднакво по отношение на коалицията. При пова не ни дадоха и 100 дни. Когато видиш какви тези има срещу правителството и двама души ги изговарят едновременно, то е очевидно каква е целта", каза тя.

Най-странното според нея е, че президента и президентството са тръгнали много бързо срещу партиите, които те са подкрепили.

ОЩЕ: Нинова не била на изслушването в парламента за руските дипломати, но щяло да навреди 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес