Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нидал Алгафари: Българският инат е големият победител на изборите (ВИДЕО)

28 октомври 2024, 18:30 часа • 2221 прочитания

Големият победител на тези избори е българският инат. Големият губещ - българските политици. Това заяви в предаването "Студио Actualno" писателят и политически анализатор Нидал Алгафари, коментирайки резултатите от поредните предсрочни парламентарни избори.

"Около 70% от доволните хора в България не отидоха да гласуват и на инат, ей така, за да накажат с тяхното безразличие политическата система. Видяхме, че Бойко Борисов спечели убедително, видяхме, че Делян Пеевски успя да направи нещо, което беше немислимо - да пробие Кърджали и Шумен, да ги превземе. И другото е случайността за "Величие" и "МЕЧ", които успяха да влязат в Народното събрание", анализира Алгафари. По думите му в последния случай става дума за един наказателен вот на едни хора, които са вечно недоволни. 

Мен ме притеснява, че започвам да мисля за изборите през следващия ноември. "Не виждам кой с кого би се събрал от начина, по който говорят лидерите на политическите формации. Не само заради инат, просто си нямат доверие", убеден е Алгафари.

Според него Бойко Борисов не може да има доверие на хора, които са го арестували незаконно, а от друга страна, ПП-ДБ смятат, че Борисов ги е излъгал, като е набутал шпиони в техния кабинет. "Когато двете основни политически формации си нямат взаимно доверие, смятам, че много трудно могат да се разберат", посочи още Нидал Алгафари.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес