Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Непремерени думи": Асен Василев очаква реакция от България и Европа след обидите на македонски министър

18 септември 2024, 14:40 часа • 956 прочитания

Съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев очаква реакция от България и Европа за обидите на македонски министър. 

Припомняме, че член на кабинета на Християн Мицкоски нарече българите мизерници и отрече да имаме обща история, което югозападната ни съседка призна в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г. 

"Трябва да има реакция от страна на България, която да напомни, че има писмено споразумнеие, то трябва да се изпълнява. Обикновено външно министерство прави такива реакции", коментира Василев. 

Той отбеляза, че Европа трябва излезе с реакция и всъщност нашето външно министерство трябва да работи с ЕС. "Това вече не е проблем между България и Македония, а между Македония и Европа", отбеляза Василев. 

Думите са непремерени

Като обидни и непремерени определи той думите на македонския министър. "Македонските политици трябва да разберат едно - ако искат да бъдат членове на ЕС, трябва да спазват писмените споразумения. Всякакви други емоционални изблици няма да помогнат под никаква форма", заяви още Василев. ОЩЕ: "Тя е българска": Тошко Йорданов е съгласен с министър на Мицкоски, че нямаме обща история с Македония

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес