Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надежда Йорданова: ГЕРБ изгори всички мостове за управление с ПП-ДБ

30 юни 2024, 11:56 часа

Няма да подкрепим и няма да участваме в съставянето на правителство с първия и с втория мандат. Това заяви пред БНР Надежда Йорданова, заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ, бивш министър на правосъдието.

Реклама

Още: И Любен Дилов очаква Росен Желязков да вземе първия мандат

ГЕРБ счупиха работеща управленска формула

"Аргументите ни за това са много ясни - ГЕРБ счупиха работеща управленска формула - да, трудна, скърцаща, но формула, която поддържаше мнозинство, което до началото на януари (2024 г.) с добри темпове провеждаше нужните реформи. По време на предизборната кампания ГЕРБ изгори и всички възможни полета на взаимодействие. Към настоящия момент нито има знак, нито каквито и да било условия за промяна на тази наша позиция. Затова категорично я потвърждавам", уточни тя.

По думите ѝ ГЕРБ нямат формула за управление. "Каква е формулата за управление? Една подкрепа означава да носим и отговорност. Отговорност за какво? Нека ГЕРБ не се оправдават и да предложат работеща формула, отговорността е тяхна в момента", коментира Йорданова. 

Не е време да се говори за третия мандат, на масата е първият

Според Йорданова в момента не е време да се говори за третия мандат, на масата е първият. "Живеем в изключително рискови и тревожни времена. Знаем за случаите, когато Делян Пеевски с такъв устрем е тръгнал за завладява една или друга фирма или институция, всичко е катастрофирало. Представете си, ако този модел се приложи върху държавата", коментира тя.

Още: Дянков: Ще има кабинет с първия мандат и премиер Росен Желязков

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес