Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР още няма доклад за "Митниците"

24 юли 2024, 14:11 часа • 623 прочитания

МВР още няма доклад за „Митниците“. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Калин Стоянов пред медиите в парламента.

На въпронс дали докладът е получаван в МВР, министърът каза: „Нямам конкретика. Мисля, че в предните години не е получавана“. ОЩЕ: Пеевски изпрати доклада за корупционните практики в Агенция "Митници" на службите

Докладът за "Митниците"

Темата стана отново актуална след като днес председателят на ДПС Делян Пеевски изпрати до МВР, прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49-ото Народно събрание за "Митниците". 

Припомняме, че временната комисия бе създадена в началото на април по предложение на ИТН. Комисията трябваше да разследва корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

В рамките на заседанията бяха изслушвани министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, бившият вътрешен министър Бойко Рашков, шефът на ДАНС Пламен Тончев, служебният министър на финансите Людмила Петкова, бившият финансов министър Асен Василев, новият шеф на Агенция "Митници" и служители на агенцията.

Там бе разисквано дали обвинените в контрабанда Марин и Стефан Димитрови са посещавали МВР, Агенция "Митници" и Министерство на финансите, като от трите институции това беше потвърдено. Спорно остана дали баща и син Димитрови са били във финансовото министерство, тъй като Асен Василев каза, че това не се е случвало и отрече инофрамцията на един от охранителите на ведомството. ОЩЕ: Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес