Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Момчил Неков: Мария Габриел е политическо назначение и няма стратегия

30 юни 2017, 09:06 часа • 2359 прочитания

Мария Габриел е политическо назначение и няма стратегия по нейния ресор "дигитално общество". Тя не каза почти нищо за дигиталните умения и гражданите. През 2020 година във всяка една професия ще се изисква минимално ниво от цифрови умения, а в България едва 40% от хората имат такива. Говорим за социално изключване на тези хора. Това заяви евродепутатът Момчил Неков, известен като Любимец 15, заради избора му при първото ползване на преференция, добил популярност като феномена 15/15.

По думите му за двете години до края на мандата Мария Габриел не е предложила портфолио за самия ресор, за това как ще взаимодейства за този проблем в заетостта, как ще се инвестира за придобиването на дигитални умения на хората.

Всяка държава има правото да има еврокомисар, но когато нямаш стратегия, ти се размиваш в ресорите на останалите. Неков обаче призна, че изслушването на Габриел е създало добро впечатление.

Евродепутатът съобщи още пред bTV, че до днес е трябвало да изготвена национална стратегия за дигитални умения: "Питайте ги къде им е стратегията. Какво биха направили за две години половина и какво бихме спечелили".

Помолен да коментира феномена 15/15, благодарение на който беше избран за евродепутат, Неков каза: "Имам късмет, благодаря на Господ, че работя и мога да се доказвам. Стартирал съм кампания за географското значение, целта ми е да вкарам български продукти в търговското споразумение с Китай – вино и розово масло".

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес