Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Милионерите и олигархията се върнаха в БСП": Нинова обяви изключването си за незаконно

02 септември 2024, 18:04 часа • 2264 прочитания

Изключването ми от Националния съвет вчера е незаконно. Нямаше нужните гласове. Това обяви пред bTV лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Припомняме, че вчера (1 септември) Националният съвет на БСП изключи Нинова и приближените до нея Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев.

"Милионерите, олигархията и задкулисието са се върнали в БСП", добави Нинова днес. По думите й заседанието е било "командорено" от Кирил Добрев "с контрабандата, вецовете". Още: Нинова трябва да бъде депутат: Свиленски каза кой ще реди листите на БСП

Нинова отново поиска да бъде освободена на конгрес и определи вчерашните решения като нелегитимни заради липса на кворум.

Подчерта, че кой е председател е посочено в актуално състояния, издадено от съда, където е записана тя. Каза, че няма да даде пълномощно на Атанас Зафиров да представлява БСП, тъй като "все едно дава на Добрев“.

Според нея, ако стане това, то Кирил Добрев и Мая Манолова ще са водачи на листи, за което тя ще бъде "бита с камъни".

Искам да се обърна към членовете на БСП: "Не напускайте партията", каза още Нинова. Според нея, откакто вчера е била изключена от БСП, на телефона й не спирали обаждания от хора и цели структури, които искат да излязат от партията. Още: Атанас Зафиров: Във вторник подписваме коалиционното споразумение между 20 политически субекта

Тя посочи, че в БСП става практика да има незачитане на устава, правила и закони, а фалшиви решения се представят за истински. Нинова призова да се свика конгрес, който да я освободи, както е по устав. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес