Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местан: Вече не говорим за Не-ДПС, а не за анти-ДПС риторика

27 октомври 2014, 15:20 часа • 17717 прочитания

ДПС е готова за същински разговор с езика на фактите. Няма да допуснем той да бъде подменен. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по време на откриването на 43-то Народно събрание.

Той се закани, че движението ще започне със "зловонието" на КТБ. Там ще се види разликата между истината и мита, че става дума за банката на ДПС. Ако някой не подкрепи законопроекта, подготвен от ръководената от него партия, ще стане ясно, че се страхува.

Друг проблем, за който трябва да се работи, е кой назначава в съдебната система. Това ще се случи с езика на фактите, а не с езика на митологемите. В тази връзка лидерът на ДПС отчете, че има проблем с анти-ДПС истерията. На фона него се открива място за създаване на дясна-либералпопулистка коалиция.

Местан подчерта, че в момента вече трябва да се говори за НЕ ДПС риторика, а не за анти ДПС. В тази връзка той попита седи зад черешовите топчета и от кого трябва да бъде освобождавани България и парламента. От родените в България Четин Казак, Александър Методиев - Бат Сали...

„В тази зала сме с 38 рекордни мандата, дадени за единствената сила, която не губи, а качва доверие. За нас е въпрос на политическа отговорност да подкрепим един ясен евроатлантически профил на следващия политически кабинет, дори без да участваме в управлението”, заяви още Лютви Местан. Според него не е време за реваншизъм.

Лидерът на ДПС подчерта още, че партията му е готова да не управлява, но е неостъпна в това, че евроатлантическия профил на страната да бъде запазен. Същевременно няма да бъде подкрепена безпринципна антинатовска коалиция.

 

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес