Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лена Бориславова: Бюджет 2023 въпреки и вместо 1 млн. за кол в полето

20 юни 2023, 20:15 часа
Реклама

"Редовен бюджет 2023: 3% дефицит, без вдигане на данъци, 25% повече за регионални проекти; повече капиталови разходи с проектна готовност, повишена събираемост на данъци, ръст на пенсии и заплати... въпреки и вместо 1 млн. за кол в полето". Това написа бившият началник на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова от ПП, в профила си във Facebook.

По-рано днес финансовият министър Асен Василев представи плана си за бюджета. "Към момента в проектоказона е заложен бюджетен дефицит от 4 млрд. 582 млн. лв., което е дефицит от 3% на начислена основа, 2.5% на касова основа", обяви по-рано днес вицепремиерът и финансов министър Асен Василев след предварителна среща с представителите на бюджетната комисия в парламента. Темата е била държавният бюджет за 2023 г. 

"Планът за бюджета е да бъде внесен в Народното събрание първата седмица на юли месец, така че да може да бъде приет до 31 юли и да влезе в сила от 1 август. Все още текат доуточнявания с част от министерствата и другите първостепенни разпоредители", каза Василев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес