Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кутев: Чакаме 50 хиляди да дойдат на протеста

16 ноември 2013, 11:39 часа • 14305 прочитания

Около 50 хиляди души очакваме на протеста в София, каза Антон Кутев, депутат от Коалиция за България за Дарик радио. Той уточни, че при организиране на протеста дори са предвидени в столицата да дойдат 70 хиляди души.

Според Кутев половината от протестиращите ще бъдат извозени с автобуси, но много от тях ще пътуват със собствените си коли. Разбира се има и много хора от София, каза той, предаде БГНЕС.

Кутев поясни, че протестът на БСП вече е бил задвижен, когато се е разбрало, че ГЕРБ ще правят такъв в Пловдив. "Не е целта да сблъскаме една част на обществото с друга. А да покажем, че това, което правим, е добре за обществото", каза Кутев. Той отрече, че в протеста участват хора от държавната администрация.

"Има част от държавната администрация от времето на ГЕРБ, която в момента се занимава с политика. Но след като са държавни служители, те не трябва да се занимават с политика. Човек на държавна служба, който протестира, не трябва да бъде уволняван. Но трябва да се въздържат от подобно участие", смята Кутев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес