Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изборите в живота и изборите в политиката: Сватба и младоженци в секция в Благоевград (СНИМКИ)

27 октомври 2024, 18:25 часа • 573 прочитания

Младоженци със сватбените си дрехи дойдоха да гласуват в секция в едно от училищата в Благоевград.

Минути преди да се врече в любов и вярност към избраника на сърцато си, Мария Любенова отиде до урните, за да гласува с булчинска рокля, придружена от младоженеца и част от гостите на сватбата си. Тя е от Благоевград, той от Сандански. Заедно са от седем години, а преди още да стане ясно,че поредните избори ще са на 27 октомври, двамата избрали тази дата, за да станат официално семейство Любенови. Това, че сватбеното им тържество и вотът съвпадат, не разколебава Мария да гласува, пише БНТ.

"За бъдещето на нашите деца най-вече, защото аз не видях нищо добро, докато бях дете. Това е най-важното, да има нещо, което да подобри България", казва Любенова.

Още: Последни данни: В Смолян гласуват най-много, най-малък е интересът в Сливен (ВИДЕО)

И докато вотът на Мария остана таен, то любовта им с Любослав стана явна за всички. "Аз може би съм някъде от над 10 години в комисия, никога до сега не се е случвало младоженци да гласуват.Дай, Боже, от все сърце го желаем това нещо", каза Марияна Стоичкова, председател на СИК.

Снимка: БНТ

И докато за секционните комисии предстои дълга и напрегната нощ в обобщаване на резултатите, то за Мария и Любо нощта се очертава да бъде празнична и незабравима.

Още: Младоженци гласуваха минути преди сватбата си (СНИМКА)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес