Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов с план да се помогне на Румен Радев да не избира пак кабинет "Главчев"

02 август 2024, 08:49 часа • 2493 прочитания

Второ служебно правителство, водено от Димитър Главчев, не трябва да бъде избирано и да организира нови (предсрочни) парламентарни избори. Това заяви екслидерът на "Да, България" Христо Иванов в интервю за bTV: Лостовете на Пеевски в съда: Христо Иванов ги посочи поименно

Иванов обяви, че това е негово лично мнение и напомни кой е МВР министър в сегашното правителство - Калин Стоянов. За личността и професионалната работа на Стоянов ПП-ДБ многократно води спорове с ДПС и ГЕРБ.

Как да бъде спрян Главчев като инструмент на други

СНИМКА: БГНЕС

Според "плана" на Иванов, за явно наближаващите нови предсрочни парламентарни избори, които по негово мнение много трудно не биха се случили (в момента ИТН държи третия и последен мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-тия парламент), в парламента трябва се задействат и да изберат подходящ човек или подходящи хора на постовете, от които президентът Румен Радев може да избира служебен премиер. Припомняме, че съгласно промените в Конституцията служебен премиер се назначава измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.

Не бива правителство на Главчев пак да организира провеждането на избори - това е мое лично мнение, каза Иванов. Какво обаче може да се случи може да кажат само хората в парламента, уточни той.

Същевременно излезлият на преден план като друга силна фигура до Делян Пеевски Станислав Анастасов обвърза Христо Иванов като посредник между "ДПС без Пеевски" и Румен Радев. Какво още каза Анастасов - научете: "Новият" човек до Пеевски говори за заговор на "другото ДПС" с Румен Радев, намеси Христо Иванов

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес