Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хаджигенов: Прокуратурата е като проститутка - ляга си с властта

17 октомври 2024, 18:38 часа • 624 прочитания

"Не ни трябва главен прокурор, трябва ни работеща и ефективна прокуратура. И няма значение кой е човекът, защото моделът се запазва".

Това каза пред БНР адвокат Николай Хаджигенов. Оглавяваното от него сдружение"Ние идваме" излезе с декларация против протеста срещу Сарафов снощи.

"Бих искал да се концентрирам върху типажа - мафиотщина, прокуратурата като милиционерщина, не като образование, а като манталитет и дейстивя. Тези главни прокурори не защитават правовата държава и демокрацията. Бяха използвани като бухалка. Прокуратурата е като проститутка - ляга си с властта", каза още Хаджигенов.

"Правото на протест е право на гражданите. Правото на протест е начин да защитиш демокрацията и правовия ред. И искам да уточня, че не членувам в партия "Ние идваме", председател съм на сдружението", обясни адвокатът, който е бивш депутат в 46-ото НС.

Още: "Ние идваме" на Хаджигенов и Бабикян няма да участва на изборите

По думите му "състезание с един кон не е състезание, а назначение". Той смята, че сегашната ситуация е резултат от конституционните промени, направени от сглобката.

"Тези конституционни промени бяха само в интерес на един едър човек и човека с шкафчето, и бетонираха модела "Цацаров", "Гешев" и Боби Сарафов. Сглобкаджиите заложиха евроатлантическата ориентация, само и само за собствен интерес и в интерес на тази политическа паплач, която души държавата повече от 20 години. Всички назначения в този ВСС, с 3 изключения, са политически. Как очаквате да правят добро, те са назначени да бранят мафиотската държава", посочи още  Хаджигенов.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес