Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гюнер Тахир: Бойко Борисов видя, че който се събра с ДПС през годините, вече е в небитието

19 юни 2024, 17:17 часа

Първото заседание на 50-я парламент приличаше на представление на цирк "Балкански". За да бъде избран председател на НС, Бойко Борисов трябва да отстъпи крачка назад и да предложи друг човек.

Реклама

Това заяви пред БНР Гюнер Тахир, председател на Национално движение за права и свободи – НДПС. Припомняме, че по време на тържественото откриване на юбилейното Народно събрание кандидатурата на ГЕРБ-СДС в лицето на Рая Назарян не събра необходимата подкрепа.

"Има поне две - три имена в ГЕРБ, които са консенсусни и биха били подкрепени от другите парламентарни групи", каза Тахир и изтъкна, че има причини, поради които ГЕРБ отбягва възможността да състави правителство само с ДПС.

Още: Кой, кой, кой ще подкрепи Борисов за кабинет? Как кой, същият КОЙ отпреди 11 години

"Бойко Борисов видя, че през годините, който се събра с ДПС, отиде в небитието. Ако Борисов и Пеевски все пак получат подкрепа и съставят кабинет, след това няма да може да ги познаем - ще управляват така, както си знаят", прогнозира Тахир.

ПП-ДБ "изпраха" Борисов и Пеевски през предишния мандат, сега те са необходими на Борисов, за да не остане сам с Пеевски, обясни още Гюнер Тахир и прогнозира, че шансът за съставяне на правителство според него е 51% - " с третия мандат и да бъде експертен кабинет".

Лидерът на ГЕРБ трябваше да присъства лично на срещите с другите формации, отбеляза още председателят на НДПС.

Още: Бойко Борисов: Управление на Борисов и Пеевски е "кауза пердута" (ВИДЕО)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес