Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"ДПС не е ЕООД": Отстранена активистка пише на Доган

02 юли 2024, 19:38 часа
Реклама

Скандалът в ДПС се разраства. След като вчера във фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" бяха публикувани открити писма от регионални структрури до почетния председател, днес стана ясно, че модераторката е отстранена от партията. Елван Атилла е общински председател  на ДПС в Несебър.

Тя съобщи, че е изключена от всички структури на ДПС. Атилла публикува декларация до почетния председател, в която определя изключването си като “противоуставно и граничещо със саморазправа с “непослушните”.

Още: "Новото начало за ДПС е факт - който не го разбира, остава в миналото": Пеевски за рокадите и оставките

Атилла отбелязва, че е член на партията от 1990 г. и целият и съзнателен живот е свързан с движението.

“Никой не може да ме уволнява и изключва. Не съм назначена и не получавам заплата г-н Пеевски! ДПС не е ЕООД и никой не може да го прибере в портфейла си. ДПС е на всички членове, симпатизанти, чуредители и на всички лежали по затворите и лагерите. На целия ни изстрадал свободата си етнос!”, подчертава тя.

"Заявявам, че оставам в ДПС и печатът на община Несебър ще бъде предаден на почетния председател. Той ще реши!", пише Атилла.

Подобна позиция бе разпространена и от Сюзан Моллаюсеин, председател на Общинския съвет на ДПС Кричим, от чието писмо също се разбира, че е бил остранена. Обръщението е адресирано до Делян Пеевски и в него се посочва, че “авторитарно и със страх може да ръководите някой, който си решите, но не и електората на ДПС.

“Декларирам Ви, че никога за нищо на света няма да предам печата на партията. Партията, чиято кауза ние и нашите деди сме изстрадали, а вие само консумирате благата, следствие на нашата историческа болка. Ако трябва да предам партийния печат на някой, това е само на д-р Ахмед Доган. Идете си го вземете от него!”, обръща се тя към Пеевски.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес