Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джевдет Чакъров каза дали депутатите около Доган ще преговарят за третия мандат

22 юли 2024, 15:41 часа • 1076 прочитания

Депутатите от лагера на Ахмед Доган, или както те сами се наричат "ДПС без Пеевски", са готови да участват в разговори за правителство с третия мандат, ако бъдат поканени. Това става ясно от позиция на председателя на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров по повод третия мандат.

Припомняме, че до него се стигна след като предложеното с първия мандат правителство на ГЕРБ не събра мнозинство и след като днес ПП-ДБ върнаха втория мандат на президента неизпълнен

С кого не биха разговаряли?

В позицията си доц. Чакъров подчертава, че хората около Доган не биха водили разговори единствено с "Възраждане".

Той говори за принципен разговор, в който да се търсят общи цели и приоритети за стабилизация и развитие на страната, в рамките на утвърдената евроатлантическа ориентация на България.

Шансът за правителство е минимален

Джевдет Чакъров смята, че шансът за съставяне на правителство в рамките на този парламент с третия мандат е съвсем минимален.

"Но едни такива разговори при всички случаи биха били полезни за в бъдеще. Защото след поредните предсрочни парламентарни избори, ще сме изправени пред същите предизвикателства за съставяне на правителство и би било полезно да имаме някаква основа, на която да стъпим", се казва още в поязицията на единия председател на ДПС. ОЩЕ: "В чудеса не вярвам": Кирил Петков не е оптимист за третия мандат

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес