Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дясната ръка на Корнелия Нинова даде сигнал към Кирил Петков и Асен Василев

14 ноември 2021, 20:51 часа • 82478 прочитания

Ясно е, че резултатът на „Продължаваме промяната” изненада всички, включително и социолозите, които даваха 7-8 процента разлика. Мисля, че разговорите през следващите 10 дни е да се формира парламентарно мнозинство, а не директно правителство. Това заяви Георги Свиленски, дясната ръка на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Към тази вечер, към този момент, никой не знае точното разположение на силите. Ако получим покана за разговор, ще се отзовем, добави Свиленски. Енергийна криза, социално-икономическа криза, КОВИД криза – това са основните теми, каза той пред Нова телевизия.

Разбирането на БСП е за дългосрочно развитие и това не включва ГЕРБ, добави Кристиан Вигенин, също един от близките до Нинова хора при социалистите пред "Дневник". Той изрази надежда за повече разум в новия парламент. Според него, партиите на промяната (явно включва и БСП) имали мнозинство, но трябвало то да бъде оформено на база принципи и коалиция.

Доц. д-р Стойчо Стойчев прогнозира, че е най-вероятно да има управляваща коалиция "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България". Стойчев е известен заради чести коментари с уклон към ГЕРБ и един голям скандал с протестиращи през август, 2020 година (ВИДЕО).

Още: Ако Кирил Петков и Асен Василев спечелят, правителство е възможно с 3 партии

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес