Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитър Ганев: Пред този кабинет предстои един много голям тест - местните избори наесен

15 юни 2023, 23:30 часа
Реклама

"Пред този кабинет предстои един много голям тест. Той не е бюджета, който смятам, че ще мине. Големият тест е в края на октомври, началото на ноември - местните избори". Това заяви социологът Димитър Ганев пред БНТ.

"Всички избори създават нова обстановка в страната и съгласно резултатите това правителство ще бъде поставено под някаква форма на натиск, ако например партиите, които съставляват това мнозинство, получат слаби резултати. Не трябва да забравяме, че местните избори ще дадат една нова ситуация от гледна точка на 4-годишната перспектива за това партиите колко могат да разчитат на свое представителство по места. Местните избори са от особено значение за всички партии, защото местната власт е фундамента на всяка една партия", смята той.

"Винаги кадровите решения водят до някакви сътресения. С оглед на назначенията правителството е на ПП и тази партия ще носи отговорност за него. Не казвам, че ГЕРБ нямат отношение, те имат отношение в крепенето на парламентарното мнозинство. От една страна ГЕРБ казват - "ние отговаряме само за външната политика". Тях ги устройва, защото не поемат отговорност за цялостните действия на кабинета извън външната политика. От друга гледна точка ПП и ДБ не казват - "не, вие носите отговорност", а казват - "те не носят отговорност, защото те не участват в кабинета". ПП и ДБ се опитват да оправдаят коалицията с ГЕРБ, казвайки, че ГЕРБ не участват", добави Ганев.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес