Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да изчезнеш за 60 секунди: "Величие" може да се разпаднат като парламентарна група, Ивелин Михайлов се закани да изключва депутати

22 юни 2024, 19:52 часа
Реклама

На съвсем скорошното влизане на "Величие" в парламента най-вероятно предстои разцепление, както и реална възможност партията да спре да съществува като парламентарна група. Това стана ясно от изказване на съоснователят на партията Ивелин Михайлов на събора "Ново начало" близо до Исторически парк. 

Реклама

"Възможно е 5-6 души да бъдат изключени от парламентарната група на „Величие“, заяви Михайлов. Причината за очакваното разцепление е фактът, че няколко души от формацията са гласували заедно с ГЕРБ и ДПС.

„Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика“, заяви Михайлов. 

Още: Защо трите "В"-та - "Воля", "Възраждане" и "Величие" се родиха точно във Варна?

Михайлов визира гласуването вчера, когато депутатите на "Величие" дадоха подкрепа за избора на Анна Александрова за шеф на комисията за промяна на правилника на парламента. Но тогава цялата парламентарна група гласува за нея, а не само пет или шест. 

Минималният брой депутати в една парламентарна група е 10 - и в случай, че 5 или 6 действително бъдат изключени от „Величие“, както се закани Михайлов, то от общо 14-те народни представители ще паднат под критичния минимум и всички ще станат "независими" депутати. 

Също - 6 независими гласа биха осигурили мнозинство на ГЕРБ и ДПС: толкова ги делят от 121. 

Михайлов каза още, че иска да се срещне лично с Бойко Борисов и Делян Пеевски на публични преговори. 

Още: "Обиждаха цинично дамите: "Величие" ще искат наказания за депутати от "Възраждане"(ВИДЕО)

Той допълни, че са отправени заплахи за живота му. 

„Правят проверки на "Исторически парк" и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме“, каза той.

Михайлов допълни, че мечтае да гръмне веднъж в живота си, по противника. А противникът той нарича "всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля".

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес