Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цонев: Хората ни казаха, че не искат нови избори

19 юни 2024, 09:29 часа
Реклама

Хората ни казаха, че не искат нови избори. Това каза Йордан Цонев от ДПС в декларация от името на група по повод старта на 50-ото Народно събрание. 

"ДПС през този месец, както обичат да се изразяват политолозите, работи на терен със своите кандидати и своя актив. Ние чухме какво ни казват хората. Можем да обобщим накратко с две изречения. Между политиците и дневния ред на обществото е изкопана пропаст, дневният ред на обществото не е дневният ред на политиците. Второто нещо, което ни казаха, е че не искат нови предсрочни парламентарни избори, че искат стабилност, съставяне на правителство и решаване на техните проблеми", каза Цонев.

Решаването на проблемите на хората минава през редовно правителство

По думите му проблемите на хората са свързани с повишаване на доходите, работните места. "Няма как решаването на тези проблеми да стане в политическата криза. Решаването на тази криза минава през съставяне на стабилно мнозинство, излъчване на стабилно правителство и то с хоризонт от 4 години", смята Цонев. 

България - по евроатлантическия път

Той обърна внимание, че българите в голямата си част потвърждават евроатлантическия път на България. "Това не е мантра, това е реален избор. Нашите граждани са разтревожени за сигурността си. Членството ни в НАТО дава възможност да осигурим сигурността на българските граждани и на страната. Изборът на евроатлантизма не е само ценностен, той е езкзистенциален", добави Цонев. Той увери, че ДПС ще продължават да подкрепят Украйна.  ОЩЕ: Радев: Депутатите да отстояват българските интереси, а не чуждите и партийните (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес