Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов открехна вратата за промени и обяви: Сваляме кабинета, ако бъде избран с трик

01 юли 2024, 10:31 часа

ГЕРБ ще напусне кабинета ако той бъде избран с "трик" - с гласове на отцепници или с помощта на отсъстващи. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов, след като кандидат - премиерът Росен Желязков прие първия мандат от президента.

Реклама

Борисов заяви, че ако ГЕРБ напусне кабинета, той ще изпълни само няколко приоритета, преди да се отиде на избори.

Той за пореден път се обърна към "Продължаваме промяната - Демократичн България" за подкрепа.

"Ако правителството мине с някой трик, някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партия, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, то тогава правителството ще има много кратък живот - не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него", заяви Борисов. Още: Кой е Росен Желязков - кандидатът на ГЕРБ за министър-председател

Той допълни, че единствената и най-важна цел е да се приеме бюджетът. Като друга задача той посочи плана за възстановяване и еврофондовете.

"Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, мисля, че можем да го придвижим, така след това спокойно можем да отидем на избори", коментира още Борисов. Като свършим тези три-четири неща, които изброих, след това ще подадем оставка, добави той.

Ще има ли промени в кабинета?

Министрите се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента" - с тези думи той отговори на журналистически въпрос за предоговаряне на предложените имена в кабинета "Желязков"

"При разговори, ако го поставят като някакво условие и ако предложат по-добър кандидат", добави Борисов. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес