Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Ние сме на избори, въпросът е чисто технологичен (ВИДЕО)

20 юни 2024, 10:48 часа
Реклама

Ние сме на избори. Въпросът е чисто технологичен да изберем председател на парламента, който да ни прати на избори. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос дали сме по-близо до избори след вчера и днес. 

Борисов се опасява от конституционна криза

Лидерът на ГЕРБ коментира и невъзможността да бъде избран председател на Народното събрание. Припомняме, че ГЕРБ настояват да имат председател на парламента, тъй като традицията е първата политическа сила да го излъчи. Те издигнаха кандидатурата на Рая Назарян, но тя не събра достатъчно мнозинство. Липсата на председател на 50-ото Народно събрание обаче блокира конституционната процедура за връчване на мандатите, тъй като все още не са сформирани парламентарните групи. ОЩЕ: Втори рунд: Депутатите ще се опитат да си изберат председател

"Надявам се всички да бъдат отговорни, защото ако не бъде избран председател, ще стане конституционна криза. Дори не можем да отидем на избори", коментира Борисов. 

Той бърна внимание, че и другите кандидати не са били подкрепени. "С кое нещо може да ни убеди да не е тя? Няма качества, не е доказана? Не сме първи на изборите?", попита Борисов. 

Има ли натиск върху "Величие"

Борисов отговори и на въпрос дали е оказван натиск върху "Величие" да подкрепи Рая Назарян, каквито твърдения се появиха в публичното пространство от страна на представител на новата формация в парламента: "Да каже от кого? Нямам никаква информация". 

Каква опозиция са ПП-ДБ?

"Г-н Петков каза, че ме съжалява, че съм го победил с 11%, но че трябва да се пазаря с ИТН. Първо, аз искам пак да ви напомня да си извадите архивите. Помните ли, когато депутатите идваха и казваха, че им е оказван страхотен натиск в лаборатории и офиси от колегите от ПП?", попита Борисов. По думите му Кирил Петков вчера е предопределил технологията, в която той е участвал. ОЩЕ: Петков: Пеевски изнудва Борисов, скоро ще разберем цената на ИТН

"Той се нарече градивна опозиция, която ще помага на евроатлантическата ориентация на страната. Само че вчера той се нареди заедно с БСП, с "Възраждане" и с "Величие", гласувайки срещу евроатлантическата ни ориентация", добави Борисов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес