Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов не е говорил с Доган: Нямам му телефона

05 юли 2024, 09:33 часа
Реклама

Не, не съм. Нямам му телефона. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента в отговор на въпрос дали е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.  

Той посочи, че не се е срещал с него, нито има работа да го прави. 

Припомняме, че 15 депутати от ДПС не гласуваха за кабинета "Желязков", предложен от ГЕРБ, защото Доган така е поискал от тях. 

"Ще направим всичко възможно в предстоящите избори, водейки много политическа битка с колегите от ДПС, да си върнем загубените избиратели в тези региони", добави още Борисов. ОЩЕ: Доган нареди да не се подкрепя правителството на ГЕРБ 

Борисов: Не даваме кеш за Украйна

"Всичко, което даваме на Украйна, ни се остойностява", подчерта лидерът на ГЕРБ. По думите му в последните месеци кешът е станал като обменна валута.

"Вчера имаше нов опит за инсинуации, че страната ни ще дава кеш на Украйна. За пари кеш изобщо не става въпрос. Дори към момента България получава пари за старото, ненужно съветско оборудване. Към момента е към 60 млн. лв., а това, което е договорено със страни членки - още 300 млн. лв. Сиреч не само не дава кеш, еа получава пари за помощта си", коментира Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира, че в момента вървят преговори кръвопролитието в Украйна да спре. Той обаче отрече, че български войници ще бъдат пращани в Украйна. 

"Да спрат ли да си играят със страховете на хората", призова още Борисов. ОЩЕ: Радев пак плаши: Сблъсък НАТО - Москва ще е сблъсък на ядрени оръжия

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес