Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Държавният бюджет, таванът на дълга и бюджетът на НЗОК ще бъдат ревизирани

14 юли 2014, 18:38 часа • 31409 прочитания

Националният бюджет, таванът на дълга и бюджетът на Здравната каса ще бъдат актуализирани. Това каза след консултациите при президента Росен Плевнелиев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде "Фокус".

„Мисля, че от премиера Орешарски и министър Чобанов можем да кажем, че сме доволни, съгласиха се да актуализират бюджета, тавана на дълга и НЗОК. Остава да кажат с колко, как и затова с г-жа Цачева се разбрахме при дневния ред в НС да чакаме тази дата. С колко и как ще се внесат промени, това ще се решава в парламента”, заяви още лидерът на ПП ГЕРБ.

По думите му не е вярно, че ограбването на КТБ е започнало от 2011 година. „В момента правителството е дало 1 млрд. в една банка, за да я подпре. Ако тогава бяхме дръпнали парите, щеше да фалира тогава”, допълни още Бойко Борисов.

На въпрос дали управителят на БНБ Иван Искров ще си подаде оставката, лидерът на ГЕРБ отговори: „Аз съм му я поискал, това е негово лично право”.

Борисов коментира, че актуализацията на бюджета няма да забави подаването на оставка на кабинета „Орешарски”.

„Категорично дефицитът е поне 3% и таванът на дълга трябва да се вдигне. Но ще има дебати в парламента за това и ще имате възможност да ги слушате”, заяви още той.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес