Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бориславова: Президентът не иска да ни е удобно за правителство (ВИДЕО)

20 април 2023, 09:33 часа
Реклама

Явно президентът няма желание да даде време да Народното събрание да има свободата и комфорта да излъчи в по-удобни срокове правителство, но това не означава, че ще бягаме от отговорност. Това каза Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" пред журналисти в парламента за оставката си като депутат и за възможностите за правителство.

Бориславова коментира и консултациите при президента. "Консултациите се насрочват доста бързо. По две-три политически сили в един ден", заяви още Бориславова. ОЩЕ: Радев започва консултации с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Тя каза, че "Продължаваме промяната" имат готовност да излъчат кабинет, когато мандатът отиде при тях. Бориславова подчерта, че ПП-ДБ няма как да подкрепят правителство на ГЕРБ с първия мандат, като формацията няма да подкрепи и правителство с участието на партията на Бойко Борисов. 

"Няма ревизия на решенията ни. ПП-ДБ имат решение на своите органи, което е категорично и ясно за първия мандат. Независимо колко депутати имаме, ние сме казвали, че нашият интерес е да има работещо правителство и ще направим всичко възомжно за това", добави тя. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес