Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Аз съм председател на ДПС": Пеевски се опълчи на Доган за кабинета

03 юли 2024, 09:34 часа
Реклама

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски няма да се съобрази с Ахмед Доган, който не иска депутатите от групата да подкрепят правителството на ГЕРБ. Това стана ясно от изявлението му пред медиите в парламента преди гласуването на проектокабинета "Желязков". 

Искането на Доган

За настояването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган обяви по-рано депутатът Рамадан Аталай обяви в сутрешния блок на бТВ. Мотивите на Доган срещу правителството били, че ГЕРБ дори не са преговаряли с ДПС за подкрепата. "За Делян г-н Доган винаги е бил като втори баща и заради това уважение той трябва да се съобрази с мнението на визионера", коментира Аталай.

Пеевски също призна, че Доган се е опитал да направи такова нещо. Още: Доган нареди да не се подкрепя правителството на ГЕРБ 

Пеевски няма да се съобрази с Доган

Пеевски обаче каза, че ще изпълни волята на хората, които искат правителство. "България трябва да има правителство, трябва да се грижим за нашите хора. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. По думите му това е спазване на партийния устав, тъй като според него партията се управлява от своя председател, какъвто е Пеевски.

Според Пеевски, ако няма правителство с първия, втория или третия мандат, ние подаряваме България на Путин и на всякакви спасители. Още: Пеевски уволнява хора на Доган: Рамадан Аталай за разрива в ДПС

Разрив в отношенията?

На въпрос има ли разрив в отношенията между него и Доган, Пеевски отговори:

"В личен план - не. В партиен план, аз ще изпълня волята на хората".

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес