Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ахмед Доган със сигурност има един имот на свое име

01 септември 2024, 09:15 часа • 80050 прочитания

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е безимотен - това сочат данни в Имотния регистър, твърди BIRD.bg. Според информацията, миналата година той е оформил на свое име наследствената къща в с. Дръндар, където е роден и израснал.

Още: Собственикът на сараите в Росенец и "Бояна" с ново искане до ДПС и Ахмед Доган

Имотът се намира точно срещу замъка – детска градина, която никога не е работила. Огромната сграда е подарък от Ахмед Доган за жителите на селото, но никога не е работила, както се вижда от видео на в. Сега. Самата къща пък е ремонтирана и добре поддържана.

Още: Джевдет Чакъров: Доган е добре

Според Bird.bg това е единственият имот на името на Ахмед Демир Доган, който се открива в Имотния регистър. Възможно е да има и други имоти, придобити преди да заработи регистъра, за които не са вписани сделки и тежести.

Още: Сараите на Доган са пропити с ДПС: Илхан Кючюк обясни за какво се борят

Доган все още е председател на Фондация "Хермес", която притежава земята и замъка в Дръндар. Същата фондация е собственик на фирмата "Руми-1207", която през 2021 г. е  придобила ресторант "Пълдин" в стария град в Пловдив от фирма на Георги Гергов срещу 780 000 лева, сочи справка на изданието.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес