Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започна строежът на нова детска градина в Пловдив

25 юли 2024, 17:06 часа • 1162 прочитания

Заместник-кметът на Пловдив по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и директорката на ДГ „Буратино“ Кристина Йончева дадоха началото на строителството на пристройка за три нови групи и изграждането на физкултурен салон към детската градина.

„Това е поредната стъпка напред за общинското образование и по-точно в грижата за нашите деца. Пожелавам здраве на ръководството на детската градина, както и много усмихнати мигове за децата“, приветства заместник-кметът Владимир Темелков. Той допълни, че Община Пловдив ще продължи тази политика, като съвсем скоро ще бъдат обявени нови проекти.

Инвестицията възлиза на 2 120 697 лв. с ДДС, в която е включено и оборудването на помещенията. 894 хил. лв. от тях са осигурени от програмите на Министерство на образованието за обновяване и модернизация на материалните бази на училищата и детските градини, а останалата сума е съфинансиране от община Пловдив.

„Очакваме догодина септември месец да посрещнем новите деца в тази прекрасна градина, която е сред най-желаните за посещение в район „Централен“. Искам да благодаря на кмета на нашия град Костадин Димитров и на заместник-кмета Владимир Темелков за усилията, които положиха за подсигуряване на финансирането на този проект. Без тях осъществяването му нямаше да се случи“, заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Детската градина е една от най-големите в район „Централен“. До момента в нея функционират 7 групи. Помещенията за новите групи ще осигурят места за още близо 70 деца. В проекта е предвидено освен строителство и облагородяване на двора, реконструкция на съществуващите детски съоръжения, закупуването на нови от екологични материали, изграждане на нови площадки, съобразени с най-новите изисквания за безопасна игра. На финала на проекта дворът на градината ще бъде затревен и залесен с нови дървесни видове.

Още: Остава седмица до най-пъстрото събитие в Пловдив

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес