Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик

11 юли 2024, 13:10 часа • 560 прочитания

Зелените патрули на Пазарджик започнаха своята работа! Първите инспектори вече са на терен и работят усилено. Тази нова инициатива има за цел да подобри значително състоянието на чистотата в нашия град.

Задачите на Зелените патрули са да следят за състоянието на контейнерите за отпадъци, докладвайки за неизвозени отпадъци и последваща експедитивна реакция. Те ще сигнализират своевременно, за да предотвратим разпиляването на отпадъци.

Започваме да следим ежедневно и в реално време за нерегламентирани отпадъци съвместно с органите на МВР и за правилното разделно изхвърляне на хартия, пластмаса, метали и стъкло. Зелените патрули ще контролират и стриктното изпълнение на наредбите за изхвърляне на отпадъци от търговски обекти, производствени и стопански сгради.

Създаването на Зелените патрули е важна стъпка към по-чист и подреден град. Те ще осигурят системен контрол и бързо идентифициране и премахване на нерегламентирани отпадъци. Паралелно с това ще започнем и поетапното поставяне на камери на стратегически точки, което ще допринесе да идентифицираме нарушителите, за да постигаме контрол за по-чиста и здравословна среда за всички нас.

Уверен съм в правотата на тази мярка – само със затегнат контрол и методични мерки общината ще постигне високо ниво на хигиена, каквото трябва да поддържаме.

Още: Община Пазарджик ще продължи да подкрепя "Хебър"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес