Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започна обновяването на 10 улици в Пазарджик, през 2025 г. - на още 9

18 октомври 2024, 16:21 часа • 257 прочитания

Първият етап от мащабната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик е факт. Десет улици с начало - част от ул. "Петър Бонев" ще бъдат модернизирани в рамките на тази година. Проектите за следващите 9 са изцяло готови, разрешенията за строеж са издадени и има възможност да бъдат стартирани още през пролетта на следващата година, в случай че МРРБ отпусне одобреното с държавния бюджет финансиране по програмата за общински проекти.

През тази и следващата седмица се започва с отсечката на ул. "Петър Бонев" от №76 до №96, където ще бъде положен и нов водопровод. Предстои до няколко дни да стартира ул. "Павел Бобеков" между пресечката с ул. "Вихрен" до тази с ул. "Хан Аспарух", където ще бъде положен и нов водопровод. Паралелно с това ще започне модернизацията на цялата ул. "Йордан Ненов", като освен нова асфалтова настилка и бордюри ще се подменят и водопровода и канализация, минаващи през улицата.

Планираните ремонтни дейности през следващите седмици ще продължат с:

- основен ремонт и изграждане на ново платно с цел улесняване на чувствителния трафик в участък от ул. "Болнична";

- основен ремонт на ул. "Чавдар Войвода" (отсечката от Христо Ботев до ул. хан Кубрат), където освен полагане на нов асфалт, тротоари и бордюри ще се замени старата канализация с нова;

- основен ремонт на цялата ул. "Отец Кирил", която ще бъде обновена и с нов водопровод и канализация;

- основен ремонт на цялата ул. "Козлодуй", която ще бъде обновена с асфалт и водопровод;

- основен ремонт на част от ул. "Спартак" в Кв. "Изток";

- основен ремонт на ул. "Цар Иван Асен" ( от ул. "Ованес Съваджъян" до ул. Никифор Попконстантинов"), която ще бъде обновена и с нови водопровод и канализация;

- основен ремонт на ул. "Одрин", която ще бъде обновена цялостно и с нов водопровод и канализация;

Прогнозите са ремонтите дейности да приключат при нормални условия до края на годината.

През пролетта се очаква да продължат ремонтите и на ул. "Мария Луиза" (от ул. "Света Богородица" до бул. Христо Ботев), ул. "Витоша", ул. "Стефан Захариев", ул. "Никола Петринин", ул. "Георги Герасимов", ул. "Верила", ул. "Княз Борис I", ул. "Хаджи Поптилев", ул. "Епископ Дионисий".

За удобство на водачите на превозни средства на всички улици ще бъде поставена ясна маркировка, която да индикира обходните маршрути, през които могат да преминават докато текат ремонтните дейности из града.

През 2025 г. съвместно с Агенция "Пътна инфраструктура" са планирани ремонтни дейности на главните улици и ВиК мрежата под тях на селата Овчеполци, Огняново, Черногорово, Пищигово, Мало Конаре и Огняново. А отделно от това ще бъдат ремонтирани и улици в останалите села посредством капиталовата програма на Община Пазарджик за 2025 г., като до края на 2024 г. предстои да възложим изготвянето на проектите и издаването на разрешенията за строеж.

Още: Община Пазарджик възобновява поливните системи в града

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес