Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мажоретен състав "Мистерия"-Пазарджик дебютира на Европейско първенство

17 юли 2024, 17:25 часа • 737 прочитания

На фона на ежедневните предизвикателства не трябва да оставаме безразлични за успехите на децата на Пазарджик. Кметът на Пазарджик Петър Куленски е изключително горд, че през последната седмица наши деца покориха нови международни върхове. И знае, че едва сега започват да показват на какво е способен Пазарджик.

Мажоретен състав „Мистерия“ направи дебют на Европейското първенство по мажоретен спорт в Либерец, Чехия, организирано от Световната федерация по мажоретен спорт. След четири вълнуващи дни на жестока конкуренция мажоретките от МС „Мистерия“ при Общински детски комплекс постигнаха голям успех и са сред топ 10 в Европа при участие на 4200 състезатели от 140 отбора от 14 държави.

Огромен успех за денс формация “MDX” при Общински детски комплекс гр. Пазарджик на Международен младежки фестивал на изкуствата “Музите”. Първо място в стил “Street dance”, втора възрастова група, формация спечелиха момичетата от “MDX” на 18 издание на ММФИ “Музите” гр. Созопол, където пребориха конкуренцията с три изпълнения и максимален брой точки от журито. В международния фестивал взеха участие над 1000 участници от 18 държави и 30 български градове, а нашите момичета бяха удостоени с честта да открият Гала вечерта на лауреатите с най-добрите изпълнения от петдневния танцов фестивал.

Всеки ден, независимо от трудни решения, които трябва да взимаме, винаги ще има едно, което се взима най-лесно и категорично: подкрепата за тях. Нашите деца го заслужават - повече и всеки път.

Още: Първо място за MDX-Пазарджик на международния фестивал "Музите"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес