Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Пазарджик: Васил Левски продължава да е мярка за човечност и хъс за борба

18 юли 2024, 18:02 часа • 1023 прочитания

„Ето близо е вече времето да докажем на душманите, че българинът не ще бъде вече роб, а свободен. И който от тях не признае нашите закони и не заживее с нас по същите граждански правила, той в един миг с всичко ще стане на прах и пепел.“ Това заяви кметът на Пазарджик Петър Куленски в социалната мрежа Фейсбук по повод 187 години от рождението на Васил Левски. 

Думите на Апостола на свободата никога не са звучали по-актуално. Човекът, чийто лъвски скок продължава вече близо две столетия, за да ни води и насочва към светли идеали, които трябва да изграждат основите на нашето мислене и възприятие за света, казва той. 

По думите му Васил Левски продължава и трябва да продължава да е нашата мярка за човечност, свободолюбивост и хъс за борба. На нас ни остава само да се поклоним пред паметта на най-светлия ни герой и да си спомняме заветите му. “Чиста и свята република” трябва да бъде не просто исторически блян, а стремеж за всеки, който се чувства част от българското общество. Моята мечта и стимул е да успеем да я реализираме не в негово име, а в името на това, което той олицетворява – свободна, силна, справедлива България, подчерта Куленски. 

Още: Мажоретен състав "Мистерия"-Пазарджик дебютира на Европейско първенство

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес