Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Учителите се борят за бъдещето на децата ни в тая клета държава, дето я даваме жертва на разпищолената простащина": Анализ

23 август 2024, 10:43 часа • 1156 прочитания

"Чета от снощи насам възмутени вопли на разни популярни (или не съвсем) журналисти (съвсем не съвсем), че възрАжденският списък с учители за наказване бил като списъка с “четирихилядниците”, в който гореспоменатите били включени. Този “уотабаутизъм” бива подет от всякакви люде, дори от телевизора, та затова да си кажем истината: Учителите, за разлика от “популярниците”, не се борят за това да бъдат известни (често на всяка цена). Учителите, за разлика от популистите в парламента, не се борят за своята службица чрез гласовете на подведените. Учителите се борят за бъдещето на децата ни в тая клета държава, дето я даваме жертва на разпищолената простащина."

Това написа в профила си в социалните мрежи общественикът, писател и рекламист Радослав Бимбалов по повод публикувания от проруската партия "Възраждане" списък с варненски учители, които са се подписали против анти-ЛГБТИ закона в училище.

Още: Димитрова за циничните списъци на "Възраждане": Законът създава плашила, мнозинството от хората са неутрални

"Две неща трябва да креснем сега, ама силно: първо, ако и този път на про-руската партия й се размине, ще се почувстат всевишни, второ, ако този плиткоумен закон, приет набързо и заради изборите, а не заради децата ни, не бъде променен веднага, може да се окажем в спирала от нео-нацистки изстъпления.

И накрая - след няколко седмици в много училищни дворове ще има водосвет. Присъствието на свещеник и православният ритуал ще се незаконни според новоприетия недомислен закон.

Изобщо, имаме ли акъл останал в тая национална тиква, дето я отглеждаме дружно?", пише още Бимбалов.

Още: 20 бързи въпроса към писателя Радослав Бимбалов

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес