Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Теодор Ушев: До каквото се докосне ДП, се превръща в пепел

30 август 2024, 17:26 часа • 45713 прочитания

Майка ми, светла ѝ памет, имаше един лаф -"Каквото пипне, пипката го хване!"

Сещам се често за него, наблюдавайки "възхода" на корпулентния ДП. До каквото се докосне този, се превръща в пепел (без диаманти). То не бяха Булгартабаци, Лафки, магазини, организации, учреждения.

Не знам дали помните, но в края на едно от управленията на Борисов, парламента, доминиран от Герб и ДПС, по чудна команда отнякъде се загрижиха за... киното! Брех, си казах, какви любители на седмото изкуство, как стана така, че депутатите, които са известни илитерати и не са стъпвали в кино или концертна зала или театър, се загрижиха за киното ни?

Още: Илхан Кючук: ДПС няма да има номинация за еврокомисар, Пеевски ще използва всички бухалки

И така приеха едно недоносче-закон, който разгони "фамилията" на кинопроизводството ни. Изпокара кинаджиите. Въобще, стана дармадан.

И защо мислите стана това? Защото, по онова време, стана една шумна "суапова" акция, по която шефът на Киноцентъра размени дялове (или целия киноцентър) с ...вестници.

Добре чухте - Киноцентър, със всичките му студия, салтанати и ЗЕМЯ (ключовата дума е именно ЗЕМЯ) срещу фалирали вестничета от медийната "империя" на корпулентния бизнесмен.

И в Закона за киното влязоха едни "подпомагания за снимане на чужди филми" или по-познато в чужбина като "tax rebate". С цел да влезели чужди филми. Чужди филми не само не влязоха, ами излязоха в посока Гърция, където се изнесе бившият собственик на Киноцентъра. И стана една...

Още: Делян Пеевски е най-добрият ездач на дракони

Днес Киноцентърът е пред фалит, а законът, който задължаваше собствениците да използват терена само като киноцентър, изтича.

Какво ще се случи ли? Ами на терена на славния ни Киноцентър ще изникнат къщички, вилички и апартаментчета, построени от новия собственик.

Разбира се за това няма да чуете никой от киногилдията да протестира, и статии няма да прочетете - медиите продължават да се държат от Корпулентния, независимо на чие име формално се водят.

Ето така - пък вие за едната партийка сте се загрижили, че съсипва.

Той държавата съсипа, та кино и партия ли ще му се опънат?

"Что делать?", както беше писал утописта-анархист Чернишевски?

Ходете в Гърция, какво! Пък тя "пипката", както казваше майка ми, и там ще ви стигне. Щото апетита идва с яденето, а както се вижда от телесата на Корпулентния - те изискват много поддръжка.

Теодор Ушев, Фейсбук

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес