Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Решетников зад Радев: До последния Путин

27 май 2024, 16:49 часа • 11856 прочитания

"Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна, няма да значат абсолютно нищо, ако някоя друга държава-член на НАТО провокира пряк сблъсък с Русия. Наблюдаваме как риториката и действията в тази посока непрекъснато ескалират. Всички държави членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени в тази война с предоставяне на информация, оръжие, целеуказване и т.н.". Това заяви българският президент Румен Радев в Швейцария.

Коментар на редактора

Щеше ми се да вярвам, че скоро няма да пиша нищо за другаря Радев - след това: Путинският чорап е здраво нахлупен на главата на Радев. Уви, пак трябва.

Най-верният троянски кон на Путин в ЕС (не е най-големият, няма как да не го е яд) се изказва точно там, където трябва да има най-голямо обединение Путин и предизвиканият от него геноцид в Украйна да бъдат спрени. В Швейцария ще се състои среща за формулата на мира - а предвид направеното от Путин, справедливият мир е този: Зеленски обяви условията за прекратяване на войната на срещата на Г-20

За Путин, обаче, е най-изгодно да летят фантасмагории, докато прави каквото си иска. Да, риск от война има - защото Путин провокира, а не "друга държава-член на НАТО". И хайде да погледнем и видим най-после кощунствено - ние как искаме да живеем в крайна сметка? Комплексар с тонове кръв по ръцете си да определя живота ни, защото има ядрено оръжие? Е тогава какъв точно живот е това - ох, да, като на Радев. Задрешетников живот май му казват, същий задгробен. Живите мъртви, но на екрана на живота, не на телевизионния. Тези, които сега най-много я раздават "мирно" на думи, така и не предлагат как да стане, без да рискуваме в техния вариант още на следващия ден терорист с ядрено оръжие да продължи напред. С терористи не се преговаря - намира се начин да им се избият зъбите. А генерали със скъсани пагони е имало, има и ще има - жалкото е, че срамът е за всички нас.

п.п. Колкото до минаването на интензивна военна подоготвка - добре, другарю, само че лично аз не желая моята да я водиш ти!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес