Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Лилов за взрива срещу Гешев: Хайде стига с тези спектакли

01 май 2023, 22:25 часа • 118398 прочитания

Инцидентът, при който избухна бомба пред една от колите на кортежа на главния прокурор Иван Гешев, вече предизвиква множество коментари в социалните мрежи - най-вече Фейсбук. Много от тези коментари са с тон на недоверие, че действително е направен реален опит за атентат.

Една от най-интересните публикации е на журналиста Григор Лилов. Той се отнася много критично към официално казаното от правоохранителните органи:

"Днес около 11:30 ч. главният прокурор пътувал с автомобила си към София, когато на голям завой (моя бел.: между Ковачевци и Железница), избухва взрив. Той бил изключително силен. По сведения на очевидци огненият стълб, който е изригнал, е бил с височина 4-5 метра. На място е установен кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър от близо 3 метра” (бел.: радиус 1.5 метра)

***** Зам.главният прокурор Борислав Сарафов.

.

Давам снимка на „кратера” от взрива, който уж отместил тежко бронирания служебен автомобил, возещ Иван Гешев със служебна цел в празничните дни и семейството му по неслужебна цел (спътницата в живота му Детелина Филипова Ханчева и децата Ивет и Далия).

Можеха да се постараят повече – поне още няколко лопати да изгребат, за да са по-убедителни в 3-те килограма взрив.

Ще ви кажа колко са 3 килограма тротил. Те са зарядът например на противотанкова мина. Те са например взривеният автобус с израелски туристи на летище Сарафово край Бургас и помляните два автобуса – отляво и отдясно до него.

.

Този атентат е изпълнен или лаишки, или е провокационно задание.

И не е с 3 килограма взрив.

ОЩЕ: В деня на взрива срещу Иван Гешев: Алексей Петров припомни какво според него е тероризъм


Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес