Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турската рап звезда Ezhel с първи концерт в България (ВИДЕО)

19 юни 2024, 12:07 часа

Нашумелият турски рапър Ezhel обяви концерт в България на 10 април 2025 г. Това е едно от първите големи събития за догодина, които обявяват от Fest Team.

Реклама

Ezhel живее в Берлин и ще издаде новия си албум през септември 2024 г. След това той веднага тръгва на своето първо световно турне, което включва и България. С концентрация на хитове и истински дивите си изпълнения на живо, Ezhel ще се представи със своя първи концерт у нас в клуб Строежа на 10 април 2025 г. Лимитираните билети за клубния му гиг ще са в продажба в мрежата на ticketstation.bg още днес на цени, които стартират от 44 лв.

Още: Преди първия концерт на Емели Санде в България: Кои личности я вдъхновяват?

Кой е рапърът Ezhel?

Ezhel е водеща фигура в хип-хоп, трап и реге културата от Турция, отличава се със свежо звучене и умни текстове, с които успява да обедини контракултурата и градския живот на Анадола и Берлин. Влиянието му пресича много граници и континенти и създава уникална международна музикална култура, която се разпознава дори от хора, които не говорят турски.

През май 2017 г. Ezhel издаде дебютния си албум "Müptezhel", който експериментално смесва трап, хип-хоп и реге звуци, а музиката му успява да пресече жанровете и той бързо се превръща в любимец на публиката, включително и на тази, която не е супер запозната с рап музиката. Той продължи да издава хитови сингли през 2018 г. и 2019 г. През ноември 2019 г. Ezhel издаде съвместен албум с германско-турския рапър Ufo361, озаглавен "Lights Out", а през 2020 г. – той и Murda издадоха съвместния си албум "Made in Turkey". 

Концертът на Ezhel е част от турнето му за представянето на неговия нов албум, който предстои да излезе този септември. За шест години Ezhel е издал седемнадесет песни, които достигат #1 и има повече от двадесет песни в топ 10 на турските и германските класации, разказват от Fest Team.

Още: Five Finger Death Punch: Метъл юмрукът от САЩ, който ще се стовари в София

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес