Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Queen загатнаха за предстояща нова музика

15 октомври 2024, 15:12 часа • 307 прочитания

Живите членове на легендарната група Queen загатнаха, че е възможно да има нова музика от тях. От бандата не са изкарвали нови парчета от 1995 г., когато излезе "Made in Heaven" - четири години след смъртта на Фреди Меркюри. Сега обаче 75-годишният барабанист Роджър Тейлър заяви, че с китариста Брайън Мей "може" и дадат нова музика на феновете. От 2012 г. групата успешно концертира с Адам Ламбърт в ролята на вокалист.

Още: Музикалният каталог на Queen е закупен за грандиозно голяма сума

Ще има ли нова музика?

Роджър Тейлър и Фреди Меркюри през 1976 г., снимка: Getty Images

Пред изданието "Uncut" Тейлър казва: "Брайън и аз си говорехме онзи ден и двамата казахме, че ако видим, че имаме добър материал, защо пък не? Все още можем да свирим. Все още можем да пеем. Така че не виждам причина да не го направим."

През 2023 г. в интервю за "Total Guitar" Брайън Мей каза: "Бяхме в студиото. Разработихме някои идеи. Но все още не сме нацелили онзи момент, в който да си кажем "Това е!". Така че не сме задълбочавали. Усещам, че има някаква бариера. Имам чувството, че когато хората видят надпис Queen на запис, ще искат да чуят Фреди. Дори и Исус Христос да е вътре, те пак ще искат да чуят Фреди. И не обвинявам хората за това."

Брайън Мей сподели тогава, че все още има хора, които не са доволни, че Queen продължава да прави концерти с Адам Ламбърт, но той е сигурен, че Фреди Меркюри би бил щастлив, че групата продължава да свири своята музика.

Още: Неочаквано: Джо Лин Търнър и Мария Илиева обявиха дует

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес