Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Като холивудски филм: Новият сингъл на Тино "Дишай" (ВИДЕО+СНИМКИ)

13 юни 2024, 14:17 часа • 1252 прочитания
Реклама

В края на лятото на 2022 година Тино създава текста и музиката на първата версия на песента си "Дишай", която звучеше по неговите концерти оттогава насам и дори стана част от неговия концертен филм от Sofia Live Club. По реакцията на публиката Тино решава това да е неговият следващ сингъл, но и вече го терзае нуждата да развие новото звучене, което е в главата му и типично за него отново да покаже всеизвестното си умение да пресича стилове. "Идвам от алтернативната клубна сцена и свирене в група с барабани и китари, но последните години у мен все повече взима превес електронната музика - и като слушател, и като изпълнител, и като автор." - споделя Тино.

Още: Михаела Филева се обясни в любов с новата си песен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първата съвместна работа с украинския музикален продуцент Томаш Лукаш

Сякаш в точния момент се запознава с украинския музикален продуцент Томаш Лукаш, който отскоро е в България и благодарение на общите им музикални интереси и това, че и двамата са рускоговорящи между Тино и Томаш съвсем естествено започва добро приятелство и съвместна работа.

Томаш чува демото на "Дишай", което Тино му пуска казвайки му предизвикателно "покажи ми какво би направил ти". Оттогава двамата работят заедно като първата им обща продукция е вече факт. "Работата с Томаш е удовоствие поради някои прости причини - той е наистина световен професионалист и чудесен човек!"

Фотограф: Иван Христов

Още: Подейства ми като лекарство: Ваня Щерева с трогателна изповед в "Благодаря" (ВИДЕО)

Повече за видеото

Зад видеоклипа на "Дишай" застават отново режисьорът Свилен Славов в екип с Виктор Добрев. В клипа Тино си партнира с талантливата Мария Толин, която освен модел е и вече издаван автор на поезия. "Когато показах на Свилен лицето на Мария търсенето ни приключи - тя носи точно тази бунтарска енергия и неподправена красота, която ни беше нужна, за да разкажем историята на тези двама калпазани открили се случайно в нощта докато целия свят спи."

Фотограф: Иван Христов

Във видеото на "Дишай" Тино най-после подобаващо показва и своята не на всички известна страст към автомобилите. Резултатът от реализиранато видео е вълнуващ и различен. Картина е като от холивудски филм. 

Какво предстои за Тино

Тино разкрива, че се задава вълна от ново звучене в творчеството му. "Демата ми се трупат и чувствам, че няма да се бавим много с още и още песни. Приоритетът ми сега е да им дам възможност да се появят на бял свят възможно най-скоро!" - споделя младият изпълнител. 

Още: Добрият пример: Торино и Пашата оставят "Отпечатъци" с творчеството си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес