Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Излиза новият албум на Дуа Липа "Radical Optimism" (ВИДЕО)

01 май 2024, 16:13 часа • 2107 прочитания
Реклама

Певицата Дуа Липа ще издаде новия си албум "Radical Optimism" в петък 3 май. Жанрът на музиката в него е психеделичен електро-поп.

"Определено има нещо катарзисно, което идва с третия албум", каза тя пред Асошиейтед прес. "Вторият ми албум - "Future Nostalgia", беше моят шанс да създам поп-денс-диско записи", добави тя.

Още: Дуа Липа говори за рода си и за сръбското нахлуване в Косово

За новия албум

"Radical Optimism" е вдъхновен от нейните пътувания по света през последните няколко години, когато черпи влияние от трип-хоп и бритпоп и включва новооткрития си интерес към инструменталното звучене на живо.

"Усетих творческия процес много по-свободно. Исках просто да експериментирам и да се опитам да създам нещо ново. Но мисля, че това е албумът, който винаги съм искала да направя", каза още тя.

Кариерата на Дуа Липа

Липа, която сега е на 28 години, започва кариерата си на 15-годишна възраст. Тогава тя убеждава семейството си да ѝ позволи да се премести от Косово в Лондон, където е родена, за да започне музикална кариера.

Снимка: Getty Images

Ходи на училище, работи като модел, а през 2017 г. издава дебютния си албум с хитовете "New Rules" и "One Kiss", които се превърнаха в блокбъстъри в танцовия поп. През 2020 година се появява ню-диско електропоп албумът "Future Nostalgia". Той затвърждава статута ѝ на един от най-големите съвременни изпълнители в поп музиката, припомня БТА.

Още: И Дуа Липа стана фен на подхода "Скруджинг"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес