Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глен Хюз със специален концерт в София през лятото

02 март 2023, 12:34 часа • 9622 прочитания

Глен Хюз, басистът и певец на Deep Purple от средата на 70-те, идва в София с шоуто "Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live", съобщават организаторите от "София мюзик ентърпрайсис" (СМЕ).

Концертът на 24 юни в парк център "Юнак" е част от турне, което отбелязва 50 години от излизането на албума "Burn". Програмата включва целия албум "Burn" и песни от "Stormbringer" и от "Come Taste the Band". 

Хюз, наричан заради страхотния си вокален обхват и височини The Voice of Rock, води със себе си Сьорен Андерсен - китара, Аш Шиън - барабани, и Боб Фридзема - клавишни.

"Беше точно преди 50 години, лятото на 1973 г., когато пишехме песните за албума "Burn" в замъка Clearwell Castle в Глостършър. В тази вековна сграда, в английската провинция, ние, практически нова група - с мен и Дейвид като нови членове, станахме едно цяло. Атмосферата беше наелектризирана, а средата около нас - изумителна. Всички песни бяха написани в подземната крипта, под голямата зала на замъка. Всеки ден работехме по нова песен и вдъхновението течеше неспирно. Музикално напипвахме новите идеи, после аз и Дейвид измисляхме вокалните мелодии и после - текстовете. Помня го, сякаш беше вчера", разказва Глен Хюз.

"Заглавното "Burn" беше написано последно. Върнахме се от пъба, слязохме в криптата и... магията се получи", казва още музикантът. Албумът е записан в Монтрьо, Швейцария, с мобилното студио на The Rolling Stones и като осми поред студиен албум на Deep Purple излиза през февруари 1974 г., припомня БТА.

Въпреки че представя нов басист и напълно неизвестен тогава певец в лицето на Дейвид Ковърдейл, "Burn" стига до №3 в британския чарт за албуми, №9 - в Щатите (Billboard 200) и е №1 в Австрия, Дания, Германия и Норвегия. И до днес той е признат за един от емблематичните, класически албуми на хард рока от 70-те, надскочил историческия си период и вълнуващ и актуален за слушане от нови и нови поколения фенове.

Билети за събитието "Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live" са в продажба в мрежата Bilet.bg (вкл. и магазини "На тъмно"), както и онлайн на www.sme.bilet.bg на цени от:

70 лв до 31.03.2023 г. включително

80 лв от 01.04.2023 г. до 23.06.2023 г. включително

90 лв в деня на концерта, като ще се продават и на място

120 лв – VIP седящи (тераса)

* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес