Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британците Temples идват за концерт в София през ноември

05 септември 2024, 11:19 часа • 545 прочитания

Temples ще донесат небрежния слънчев дух на 60-те с модерен груув в София през зимата. Британска нео-сайкъделик група, която очаквахме миналата година на Burgas Summer Live, идва за самостоятелен концерт у нас по покана на Fest Team на 9 ноември в столичния клуб City Stage. Билетите влизат в продажба на 6 септември и започват на цени от 55 лв. в мрежата на Ticket Station, а закупените за концерта им като съпорт на Editors и част от фестивала в Бургас миналата година билети, ще важат без презаверка за клубния им гиг.

Кои са Temples?

Още: Броени дни до концерта на Андреа Бочели в София: Вижте кои ще са звездните му гости

Създадена в Kettering, Англия през 2012 г., групата Temples е звукът на звънливи китари, находчиви и стегнати хармонии и носталгичен ретро стил и талантите на вокалиста и китарист James Bagshaw, басиста Tom Walmsley, клавириста и китарист Adam Smith и барабаниста Rens Ottink. Уникалният им звук представлява смесица от винтидж продукция, вдъхновена от сайкъделията на 60-те години, но с изненадващо свеж и съвременен груув. През 2024 г. групата отбелязва 10 години от издаването на дебютния си култов албум "Sun Structures", изключително любим на публиката им и с основен принос за определението за Temples като една от най-иновативните и непрекъснато развиващи се рок групи днес. Музиката им с лекота преплита привидно лесни за възприемане дрийм поп мелодии с дълбоки, смислени текстове, които разглеждат сложни и абстрактни теми като мистицизъм и човешкото съзнание.

Ограничен брой билети за клубното изпълнение на британците в Сity Stage влизат в продажба утре в мрежата на tickestation.bg.

Още: Lost Frequencies е първият хедлайнер на новия 3-дневен фест за електронна денс музика AURA

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес