Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пред погледа на Формула 1: Никола Цолов с исторически за България дебют

02 март 2023, 15:41 часа • 1628 прочитания

Българинът Никола Цолов започва в петък участието си във Формула 3, когато ще вземе участие в свободната тренировка на пистата "Сахир" в Бахрейн. Той ще стане първият български пилот, който се състезава в престижната надпревара.

Както е известно, Формула 3 ще подгрява този сезон световния шампионат във Формула 1 на десет от пистите, където върви битката за световната титла, а първите две състезания са тази събота и неделя.

Никола Цолов (ART Grand Prix) стигна до Формула 3 след титлата в испанската Формула 4 през изминалия сезон и записа впечатляващо представяне на предсезонните тестове, които също бяха в Бахрейн.

"Уверен съм, че успяхме да се подготвим добре с тима за началото на сезона. При симулациите на състезателно темпо сме в Топ 10 в класирането, което е окуражаващо", заяви преди началото на сезона Никола Цолов.

Програмата стартира в петък в 9.55 часа българско време с единствената свободна тренировка за уикенда, а в 15.00 часа започва квалификацията. В събота в 11.15 часа стартира спринтовото състезание, а в неделя е основната надпревара - от 10.50 часа българско време.

Припомняме, че Никола Цолов е част от академията на отбор от Формула 1.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес