Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От 9-о място до победата: Макс Верстапен с невероятен триумф в Маями (ВИДЕО)

08 май 2023, 09:36 часа
Реклама

Световният шампион Макс Верстапен постигна впечатляваща победа в петия кръг от сезона във Формула 1 - Гран при на Маями. Нидерландецът се изкачи с цели осем места до триумфа. Пилотът на Ред Бул стартира девети, но той и неговият болид просто бяха недостижими за останалите пилоти на пистата.

Верстапен изпревари съотборника си Серхио Перес за победата, а Ред Бул отново постигна двойна победа - нещо, което се случва за четвърти път от пет старта от началото на сезона. Пилот от отбора на Ред Бул пък печели пети пореден старт от началото на кампанията.

Макс Верстапен, Серхио Перес и Фернандо Алонсо

В генералното класиране Верстапен увеличи преднината си пред Перес, като води с 14 точки. Двамата са абсолютно недостижими. Трети в Маями завърши Фернандо Алонсо, който се качи на подиума за четвърти път през този сезон.

"Беше добро състезание. В началото успяхме да избегнем проблеми, състезанието беше доста чисто, рискуваме и в крайна сметка успяхме да поведем. Вчера се провалихме в квалификациите, но днес успяхме да се върнем – удовлетворяващо е да побеждаваш, когато започваш от девето място", каза Верстапен след състезанието.  

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес